/ Skådning /

Fredagen den 13:e - En dag att minnas

Jag och min sambo hade just sjunkit ner i soffan när larmet kom om en utfärgade hane rödfalk i Ottenby på södra Öland. Blott det fjärde fyndet på ön och en art som jag saknade på ön. Det fanns inte mycket att tveka på, vi kastade oss i bilen och styrde mot Öland. Det var nervösa mil i bilen innan vi var framme på fyrvägen. Redan från bilen kunde vi se falken som satt i toppen av en buske. Total lycka! Falken höll till runt södra lundparkeringen och visade upp sig helt fantastiskt då den fångade insekter på nära håll. En upplevelse vi sent ska glömma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ Skådning /

26 maj

Den 26:e maj spenderade jag som så många gånger förr på Ölands norra udde. Det var en vacker dag med lite smått och gott i buskarna. Tommy Eriksson upptäckte en busksångare på Fyrön som blev min första för lokalen! Ett par bivråk snurrade länge och fint över fyren innan de sträckte in igen. Ett par småtärna parade sig ute i viken, en art som inte ses allt för ofta på lokalen.
 
Busksångare, Fyrön 26/5
 
Bivråkar, Fyrön 26/5
/ Skådning /

Sköna maj!

Maj har bestått av skådning och jobb, så tyvärr har bloggen blivit lidande. Det har verkligen varit fantastisk skådning under månaden. Jag har spenderat alla skådardagar på den norra halvan av ön. Framförallt norra udden har besökts. Utdelningen har varit riktigt fin och jag har fått njuta av många rariteter så som flodsångare, busksångare, trastsångare dammsnäppa, större skrikörn och mycket annat. Här nedan presenterar jag en del av alla hundratals bilder som tagits! Håll till godo!
 
 
Storlommar förbi Obsplatsen på Ölands norra udde.
 
Rastande storlommar utanför Äleklinta.
 
Mindre hackspett i Södvik.
 
 
Gök, Ölands norra udde.
 
Gök, Ölands norra udde.
 
Mindre flugsnappare, Böda.
 
Mindre flugsnappare, Böda
 
Mindre flugsnappare, Böda
 
Törnskata, Ölands norra udde.
 
Bivråk, Ölands norra udde.
 
Bivråk, Ölands norra udde.
 
Lärkfalk, Ölands norra udde.
 
Kärrsångare, Ölands norra udde.
 
Större skrikörn, Ölanda.
Större skrikörn, Ölanda.
 
Gök, Stenboudd.
 
Näktergal, Ölands norra udde.
 
Rosenfink, Ölands norra udde.
 
Långe Erik.
 
 Halsbandsflugsnappare, Ölands norra udde.