/ Skådning /

Bra start på dagen

Det blev en bra start på dagen. Jag hann inte mer än kliva ut ur dörren när jag hörde ett välbekant "krax" i skyn. När jag tittade upp fick jag se en flock med 22 hägrar som kom från söder. På vintern i Kalmar ser man väldigt få hägrar men under sommaren är det verkligen hägrarnas stad. Härligt att det blir fler och fler vårtecken för varje dag. :)
 
 
 
 
 
/ Skådning /

Pilgrimsfalk!

Tog vid lunch en tur till Strandtorpsstrand på östra Öland. Nu är det verkligen tofsvipor och sånglärkor överallt! Vad snabbt våren kommit, på eftermiddagen var det 7 grader varmt! Redan vid första spanet fick jag se en pilgrimsfalk som jagade längs stranden längre norrut! Efter tio minuter dök den plötsligt upp ute över havet på stadig kurs söderut. En häftig obs på en art som inte är allt för vanlig på Öland!
Pilgrimsfalkar är verkligen kraftfulla fåglar! Detta var en 2k fågel och troligtvis en hona av storleken att döma.
 
Pulsen steg när falken kom emot mig!
 
Tre vitkindade gäss slog följe med en grågås.
 
 
 
/ Allmänt /

Vårigt

Lärkor och vipor drar förbi utanför Naturbokhandeln och våren känns mer och mer nära. De första större strandpiparna och gravänderna har setts på ön i veckan. Talgoxarna sjunger sig hesa och pilfinkarna kontrolerar våra holkar. Härligt!!
 
Snödroppar tittar upp här och där.
 
Nu när vårkänslorna tränger på är det inte fel att ha det jobb man har :) Litteratur om allt och lite till.
 
www.naturbokhandeln.se