/ Skådning /

En tur på Öland

2014-01-18. Idag blev det en kort tur på ön med sambon och hunden. Lotten föll på Igelmossen som faktiskt är ett av Ölands största våtmarksområden. Det ligger öster om Färjestaden, mellan landsvägarna - N.Möckleby och Gårdby. På våren är området runt Igelmossen ett fint område för orkideér. Idag kändes dock det väldigt avlägset...
Igelmossen är en bra lokal för nötkråka och det var en av arterna jag hoppades på idag. De lyste dock med sin frånvaro! Men roligt var alla de stenknäckar som höll till i området. Cirka 20 stycken! Det har senaste veckan blivit betydligt kallare än tidigare i vinter. Isen ligger nu tjock.
Trots att Igelmossen ligger så nära Färjestaden känns det som att man är mitt i vildmarken. Sparvuggla och pärluggla är faktiskt sedda ett par gånger i området. Hade lokalen legat i Småland skulle man kunna tänka sig orrspel här.
Efter Igelmossen tog vi en tur ner till Bläsingehamn på  östra sidan. De senaste dagarna har det blåst en hård ostanvind som pressat in en hel del mås i vikarna, som här i viken söder om hamnen.
Även en fjällvråk höll till i området. Dock var kylan inte att leka med så besöket blev inte långt. Jag hann dock ta några vintriga bilder innan vi körde hem till värmen. Imorgon hoppas jag att det blir en tur till Stenboudd. På återseende!
 
 
#1 / / Stephanie:

Så fina bilder, vilken duktig fotograf! :)

Svar: Tack så jätte mycket!
Markus Tallroth